Trendspaning 2021

trendspaning

Trender hit. Trender dit. Varje år kommer nya trender som får oss att antingen hoppa på tåget eller rynka på näsan. Vissa försvinner lika fort som de kom men andra är här för att stanna. 2020 har varit ett trendår utan dess like med många nya favorittrender, men hur ser framtidsspaningen ut för inredningstrenderna 2021 egentligen? Vad sticker ut och vad är nytt? Kanske följer några trender med från året som gått? Låt oss göra en djupdykning och ta en titt på vad 2021 för med sig!

Fortsätt läsa

De bästa gardinerna för sovrummet

Det är inte alltid lätt att inreda ett sovrum. Det ska vara ett lugnt retreat med härlig energi som ger balans och harmoni i både rum och själ, samtidigt som din personliga stil och estetik inte ska behöva offras. Du ska också kunna slappna av och sova gott. För en bra sömn behöver vi mörker och den enklaste lösningen för det är en gardin. Men det är inte så enkelt som det låter. Det finns inte bara en gardin eller modell att välja mellan, utan snarare 10. Nedan tipsar vi om våra två favoriter till sovrummet som garanterar dig en god natts sömn! 

Fortsätt läsa

6 vanliga inredningsstilar & gardiner som passar till dem

bland kan det vara svårt att hitta en gardin som passar just din inredningsstil. Ibland är det till och med svårt att veta vad man har för stil. Modern, minimal, skandinavisk… listan fortsätter i oändlighet. Det finns oerhört många inredningsstilar ute i världen och vi flesta blandar nog lite av varje i våra hem. För att göra det lite lättare för er när ni ska välja en gardin går vi nedan igenom 6 av de vanligaste inredningsstilarna och vilka gardiner vi rekommenderar till varje stil.

Fortsätt läsa

Att välja rätt gardin till barnrummet

Det första och absolut viktigaste man måste tänka på när man väljer gardin till ett barnrum är säkerheten. Tyvärr har olyckor hänt med gardiner och löst hängande linor och därför måste alltid säkerheten komma först och därefter behov och utseende. Som tur är är våra gardiner både säkra, funktionella och snygga vilket gör att de passar i även de minsta barnens rum.  

När det kommer till vilken modell man ska välja så finns det såklart vissa gardiner som är mer lämpade för barnrum än andra. Här kan du ta del av våra favoriter till barnrummet och vad du ska tänka på när du väljer din gardin.

Gardin: Duette Unix Blackout 25-4440

Fortsätt läsa

Smarta hem är framtiden

Ett solskydd som motoriseras används betydligt mycket mer än ett manuellt reglerat solskydd. Och det kanske inte är så svårt att förstå när man tänker efter. Vi som människor är väldigt bekväma av oss. Det är mycket enklare att sitta i soffan och styra en rullgardin eller markis istället för att behöva gå upp och fysiskt dra ner eller upp den. Lägger man sen till automatisk styrning på detta så används solskyddet ännu mer. Ja ni hör ju, människor är bekväma!

För att få ut det bästa av ditt solskydd är det dock motorisering och automatisering som krävs.

Terrassmarkis
Bild: Somfy

Fortsätt läsa

Fem fördelar med Duettegardiner

Duette® är ett nytt namn för många, men gardinen har funnits på marknaden ett bra tag nu. En Duettegardin är en vidareutveckling av en Plisségardin som i sin tur är en tygpersienn. Skillnaden mellan en vanlig Plisségardin och en Duettegardin är att den sistnämnda är en variant som bygger på celler som skapas mellan två vävar. Dessa celler ger gardinen en mängd fördelar och nedan listar vi våra favoriter!

Fortsätt läsa

Neutrala färger och hur du inreder med dem

2020 är året för de neutrala färgerna. Inom ramen för inredning definierar man en neutral färg som en färg som inte faller in i någon av standardfamiljerna i färghjulet. Till exempel färger som elfenben, mullvad eller beige som inte har en definierad färg. På senaste tiden har dock området med neutrala färger breddats till att innehålla neutrala färger med en underton av en definierbar färg.

Vit & Rosa Duette
Gardin: Vit, Duette Unix Duotone 25-0201 | Rosa, Duette Unix Duotone 25-5510

Välj rätt färg på dina markiser

Med en snygg markis kan du enkelt höja ditt hus karaktär och utseende. En markis kan ge fasaden ett mjukt och milt intryck, men den kan också göra huset dramatiskt och kontrastrikt. Allt beror på vilken färg du väljer på markisväven.

Markiser StyRa Solskydd

Fortsätt läsa

De bästa gardinerna för de vanligaste fönsterna

Duettegardin

Vad har du för gardiner hemma? Vad har din granne? Svaret beror helt och hållet på vilken typ av fönster man har. Här tipsar vi om de bästa gardinerna till de vanligaste typerna av fönster.

Fortsätt läsa

Fyra saker att tänka på innan du köper en gardin

Att köpa en ny gardin är faktiskt inte så lätt som det låter. Det är oerhört många faktorer som spelar in i valet av en gardin. Vilken produkt gör jobbet bäst? Vilken gardin har flest möjligheter? Besluten är många men här tipsar vi dig om de 4 grundläggande sakerna att tänka på innan du köper en gardin. Följer du detta garanterar vi att du hittar en gardin som du är nöjd med!

Vardagsrum StyRa Solskydd

Fortsätt läsa

Färgsätt din vardag

Solskydd inne

Att måla om väggarna i ett rum är för dem flesta ett väldigt stort steg att ta. Speciellt om det är någon annan färg än de klassiska vita och gråa man går och funderar på. Men som tur är kan man färgsätta vardagen och rummen där hemma utan att behöva måla om sina väggar.  Med inredning och detaljer i härliga färger kan ett rum kännas färgglatt trots att basen är vit eller grå.

Här bjuder vi på 4 olika färger att färgsätta ditt hem med!

Fortsätt läsa

Inreda med mörka färger

Mörk inredning
Bild: via Home Designing

Vitt & grått i all ära, men mörka färger är precis lika snyggt om ni frågar oss. Vintern är exakt rätta tiden för mörk

och mysig inredning. Vi spenderar mycket tid inomhus och när mörkret börjar krypa på är ett mysigt hem allt vi vill ha. Mörka färgpaletter får nästan alla rum att kännas inbjudande, oavsett storlek och stil. Mörka toner ger också ett rum en mysig och härlig karaktär samtidigt som det också är exklusivt och vackert.

Här har vi samlat några tips på hur du lyckas med den mörka inredningsstilen. Vågar du ta steget?

Fortsätt läsa

Fyra enkla tips för att skapa en bra arbetsmiljö hemma

Vi är många som fått flytta ut från våra vanliga kontor för att ta plats hemma under dessa tider. Kanske känner du att du inte får lika mycket gjort eller inte riktigt hittat din ultimata zon hemma. Då är du garanterat inte ensam. Troligtvis beror det på din arbetsmiljö. Våra hem är inte skapade på samma sätt som våra kontor där arbetsmiljön och arbetets effektivitet står i fokus. Men lyckligtvis finns det några enkla saker du kan göra för att förbättra arbetsmiljön hemma.

Fortsätt läsa

Följ City-Kej på Facebook    Följ oss på Instagram

City-Kej – Solklart sedan 1952

Linköping
013-21 25 80

Norrköping
011-13 65 35

Mjölby
0142-80 180

Åtvidaberg
0120-352 00

Motala
0141-23 37 80

Söderköping
0121-136 70

Kontaktuppgifter & Öppettider - Svarar vi inte när du ringer har vi kunder i butiken!

© 2021 Copyright City-Kej AB – Solskydd, markiser och persienner i Linköping och Norrköping.